Digital clock

Khamis, Februari 24, 2011

Sedapnye coklat...aumm!!

Salam,

Ape yang korang buat masa stress??

1) Main muzik..jamming!!
2) Main Facebook sampai muntah
3) Keluar jalan2 kat shopping mall
4) Makan banyak2 sampai gemok
5) Bercuti ke pantai
6) Main raket kat sungai
7) Shopping
8)Penat la nak taip nie...hehee

Aq pilih no. 4,5 dan 7

Jumaat, sabtu dan ahad lepas...Aq ke Langkawi!!

Aq pilih langkawi sebab memang dah lama plan nak pegi langkawi, tapi plan nak bawak dia...sedih tak kesampaian. Ok xpew....aq boleh pegi sendiri..

Balik je keje jumaat tuh, aq siap2 dan terus ke langkawi naik jentera baruku HONDA CIVIC FERIO berbekalkan enjin B16A...heheh...detail tuh.. So aq bertolak dalam pukul 10mlm dan tiba kat sana kuala kedah dalam pukul 3 pagi. Aq pon dah mengantuk dan letih sangat masa tuh..terus check in hotel kat kuala kedah..hotel bajet sudah...yelah..just nak letak badan kejap n mandi2...
Keesokannya bangun pukul 9 pagi dan terus siap2 ke jeti kuala kedah. Aq terus beli tiket dan bertolak ke Pulau Langkawi...oh lupa nk cerita harga tiket. Harga tiket ferry untuk sehala adalah RM23.00 seorang. Mahal gak ye..naik bas balik melak RM12 jer...hehhe...demand plak...
Masa perjalan pula ialah 1jam 45minit. Bukan main lama lagi rasa duduk dalam ferry. Sampai je kat jeti Langkawi, aq terus cari bro counter tiket tuh. Dia ada buat servis kereta sewa. Dia offer aq kereta kancil, iswara dan wira. So aq pilih Proton Wira SE sebabnya harga dia tambah RM10 dari iswara. Nak watpe ambik Iswara unta tuh...dah la xda power steering...kang aq pulas stering terus terjun laut kang....hehehhe

So bayar la kereta sewa tuh dengan harga RM60+deposit RM50 dna total ialah RM110 untuk sewa kereta...Deposit tuh nanti dia pulang la bro masa hantar kete balik. Macam tak biasa plak kan.
Masa dapat kereta tuh, mak ai...minyak dah la E...berkelip plak tuh...aq dah risau da...mane nak cari stesen minyak nie. Last2 jumpa dalam 1KM dari jeti. Ape lagi, laju2 la isi minyak RM20...Lepas isi dengan bengangnyer....."apahal naek sikit je meter minyak dia nih????" marah...hehehe
Mane tak nyer...kalau aq isi honda dengan viva...dah setengah daaa meter minyak dengan RM20 tuh....Ni lah dia Fairlady Malaysia. Kuat tuh minyak dia...macam naga daa..

Lepas tuh aq terus ke Chalet Tanjung Malie kat area pantai Chenang...Check in dulu...labuhh barang2 nthen keluar bergonjeng lahh...hehehe

Ha ahh ea....lupa plak aq...aq pegi dengan sape tuh xcerita kan...hehehe

Aq pergi dengan sape lagi...kawan aq la IMAL CNP...nak pergi dengan sape lagi. Takkan dengan lebam kot...hampeh dia tuh...memanjang je miskin...kang aq nk hilangkan stress lagi bertambah stress kang. Hehhehee....

So, aq terus keluar jalan2 panas badan dulu...tengok coklat, perfume dan semestinya ROKOK...yeahh!!
tengok punya tengok punya tengok...xda la murah mane pon harga dia...Perfume sama jer...mahal jee...klu kurang 30 hengget, baik xyah....betul x??
Imal ape lagi, merungut jela dia...macam siput je muka...Tapi ok laa dapat record video2 ho ho holiday with CNP menggunakan camera dari HP Nokia X5 aq dan imal...heheh...cool gak quality gambar dia. 5.0Mp...memang clear la dan puas hati..Semua aq dengan imal rakam...heheh...

Petang tuh dalam pukul 6, cepat si imal nie ajak aq balik hotel...nak mandi pantai katanya..macam la xpernah jumpa pantai...hehehe...padahal aq pon sama...Ape lagi, masa untuk mandi manda....Aq pon balik hotel dan salin baju cepat2...turun ke pantai dengan x berbaju terus terjun macam org xpernah jumpa pantai..Tengah2 seronok mandi tuh, imal tegur aq...kenapa ko menung wehh?? tgk nie ramai awek...relax laa, kita happy2 je kat sini. Dalam fikiran aq, teringat kat dia, dia suka pantai..kalau dia ada, mesti dia happy kan..tu aq diam sebab aq sedih. Semua yang dia ckp tuh buat aq xpercaya. Semuanya terngiang2 dalam kepala aq. Imal senang la cakap, dia xtau ape yang aq rasa. Betapa dalamnya aq cintakan dia, betapa sayangnya aq kat dia dan betapa kecewanya aq bila lalui saat2 ni. Tapi xpelah, perkara dah berlalu...aq fikir2kan pon bukan bole jadi baik. So..aq teruskan mandi manda dengan dsi dugong nie...

Pukul 7.30 dah weh...balik2...xbaik mandi pantai malam2
Aq pon naik laa mandi2 dan rehat2 sekejap sebelum sambung chapter MALAM...hehehe

Jam 9 malam, masa untuk keluar menjadi burung hantu..yeahh...So aq pon jalan2 area pantai chenang dan pekan kuah untuk usya barang2 baik (bukan awek)...hehe...coklat, rokok dan perfume la...!!

Lepas je jalan2 malam tuh, barulah pergi makan...makan kat restoran area pantai chenang...makan tomyam sama je macam kat shah alam nie. Cuma si imal nie gatal nak rasa tomyam langkawi...kepala dia laa...sama jelaa rasa. Makan pun sudah, jalan2 pon sudah...ape lagi....????
Nampak melambak SPA and massage centre...nak servis ke badan nie?? kene kee?? macam best plak kene urut...Tapi aq geli sikit bab2 urut nie....wire sensitif...:D

Cari2 tempat sebab memilih sgt sampai semua centre tutup...hahahha...aq gelak jelaa....balik hotel dengan hampanya...hehehee...
Masa untuk tido...

Keesokannya...
Jalan2 balik ke pekan kuah untuk beli ole2 utk diorang iaitu family aq...yehhaaa...

Abes aq borong coklat, rokok dan set pinggan corelle...perfume je xbeli...sbb harga dia aq xpuas hati...sama je macam kat sini..Macam set pinggan corelle nie ok la..sebab harga dia RM320.00...kalau kat shah alam RM600++...lg mahal...so aq beli la 1 set...habis gak la duit RM700...beli semua tuh jer....macam ape je duit sekarang...

Masa untuk balik......sampai kat Jeti nak balik tuh..kene tahan kastam plak, dan kene laaa tax...tp sudah talk2 dapat la undercover...hehe...malang sungguh....kalau aq jalan je wat xtau, kompem xkene...kan2...aq nie baik sgt kot...xsuka buat salah...hahahhahhah

xpela tax setakat RM30 tuh...kalau beratus....pehhh....mmg aq rasuah...:D baik x???
hehehe
Barang banyak nyer....bahu da macam ape daa....nak balik2 yee yeee...heheee
Dalam ferry tuh, keje aq makan coklat jer...Aq suka coklat mint...sedap...kunyah2 sampai lelap. Bole plak kan tengah makan coklat tertido. Tibe2 ada orang kejut aq, imal ropenye kata dah sampai. Turunlah dari ferry dengan muka xsiap...hehe...letih dowhh...Aq suruh imal tunggu kat tempat menunggu tuh, aq pergi ambik kete kat carpark...masa untuk pulang ke tanah air...hahah...:P poyo jerrk....

Drive, makan coklat, smoking, minum2 ...(diulangi sampai shah alam)

Sampai di Shah Alam pada pukul 10 mlm. Aq sampai awal sikit, sebab aq merembat kete aq sampai out meter tuh...hahha...tuh yang sampai 4 jam jer...men laju lagi...da letih dan esk keje kan...so nak balik awal jelaa...

Kesimpulannya, dapat lah aq kurangkan stress n gelodak perasaan aq nie sikit. Percutian yang best la jugak, cuma xberisi dengan romantis...hehee...kan best kalau dia ada bersama...

Tiada ulasan: