Digital clock

Selasa, September 25, 2012

Assalammualaikum...Selamat Pagi semua.
Format Laptop Pantas sekitar shah alam dan klang
Call segera untuk booking! Apa tunggu lagi, call saya segera...
saya sedia membantu anda :)

Khamis, Disember 29, 2011

APE??

Salam,

Waktu ni tak tahu dengan sape aq nak luahkan perasaan nie. Tuhan saja yang tahu..damn it!

AKU TAK BOLEH FOKUS STUDY..better QUIT..

Aq xfaham la kenapa mesti...kenapa terjadi...serrabuuttt!!

Isnin, September 05, 2011

aq dah delete...dah delete dahh....betul dahh...!!!!

Salam

Untuk sayangku yang menegur...dah delete da post...hehehe

itu je utk artikel nie...

Sekian.

Khamis, Julai 21, 2011

Menyediakan servis laptop, PC dan printer...murah wooo!!!

Salam...







Saya menawarkan servis format, repair dan jualan Laptop, Komputer dan Printer dengan harga yang menarik. Antaranya:-

1) Servis membina/format semula operating system Laptop/PC = RM40+ Warranty sebulan
2) Servis printer dan jualan Ink/Catridge = Harga ikut pasaran semasa
3) Menambah atau mengganti hardware laptop/PC = Harga mengikut pasaran semasa
4) Membaikpulih LCD screen Laptop pelbagai jenama dan saiz= Harga mengikut pasaran semasa
5) Menjual Laptop/PC baru dan terpakai
5.1 Netbook Pelbagai jenis = Harga serendah RM1200
5.2 Notebook pelbagai jenis = Harga serendah RM1499
6) Konfigurasi Firewall untuk kegunaan ofis (Small & Medium Business)= RM2000 (mengikut aplikasi yang digunakan)


Penghantaran sekitar Shah alam, Puchong, Subang Jaya adalah percuma
* Luar dari kawasan charge RM50

*Setiap harga adalah mengikut pasaran semasa. Pihak kedai89 berhak menukar sebarang sebutharga Laptop/PC/Printer mengikut harga pasaran semasa.

Sebarang pertanyaan sebutharga dan servis, SILA dail 0192535289.

Selasa, Jun 28, 2011

Kehidupan semalam, hari ini dan esok

Salam,

Ini adalah kisah hidup aq sebagai seorang manusia biasa yang selalu membuat salah, silap apatah lagi dosa. Aq insan biasa yang sangat lemah dari segala-gala sudut.

Tapi....itu adalah semalam. Bermula hari ini, esok dan akan datang...aq cuba sedaya upaya menjadi insan yang lebih baik, mulia dan beragama. Islam itu agama kita yang perlu kita sanjung tinggi dan perlu kita banggakan. Bukan sekadar tercatat pada kad pengenalan kita, tapi kita perlu menjalani semuanya sebagai seorang islam.

Dulu, aq selalu tinggalkan solat, tidak menekankan akan dosa dan pahala. Tidak beribadah. Jauhnye aq tersimpang..gelak ketawa bersuka ria...Lalai dan alpa dengan kenikmatan dunia. Sedangkan aq tahu bahawa kita akan kembali kepadanya kelak. Dan segala perbuatan kita akan dihitung...samada lebih berat dosa atau lebih berat pahala semasa hidup didunia. Teruknye aq...tinggalkan solat sampai hampir terlupa bacaan dalam solat dan perkara yang paling basic dalam melakukan solat. Ya ALLAH, jauhnya aq...

Dan hari ini, aq berazam untuk mengubah segalanya...menunaikan segala yang wajib...yang dituntut...INSYAALLAH.

Doa-doakan aq menjadi insan yang lebih baik ye..

Dalam solat semalam, aq sampai menangis...

Ya ALLAH Ya tuhanku, ampunkan segala dosa-dosaku,teman-temanku, sahabat-sahabat dan kedua ibubapaku. Lindungilah hambaMu yang lemah ini. AMIN.

Jumaat, Mei 27, 2011

Hantaran untuk aq

Salam,

Hantan untuk aq:

1) Clinique Perfume for men



2) Kasut


3)  Set wallet dan belt


4) Set pencuci muka Loreal Men Xpert







5) Chocolate Bounty



6) Kemeja Seed/Padini



7) Sirih Junjung






8) Jam Tangan





9) Kain Songket






10) Cupcakes





11) Akan ditetapkan oleh Cik Isteri
12) Akan ditetapkan oleh Cik Isteri
13) Akan ditetapkan oleh Cik Isteri


Hari-hari ke hari tersebut....:)

Salam,

Hari ini hanya tinggal 168 hari sahaja lagi menuju ke alam perkahwinan. Apa yang aq perlu ada?

Aq perlu sediakan diri dengan :

1) Duit
2) Pikul tanggungjawab
3) Fizikal dan Mental
4) Agama


Ulasan untuk yang diatas:

1) Duit tu insyaallah akan usahakan dengan cara apa sekali pun dan mungkin buat sederhana je. Lagi pun, agama kita pun menuntut supaya bersederhana dalam segala kehidupan didunia.

2) Lepas nie, aq akan menambah lagi tanggungjawab diri iaitu mendidik isteri ke arah yang lebih baik dan menjadi isteri yang solehah. Amin

3) Fizikal dan Mental- Aq akan siap sedia mental aq nie supaya bini aq xmental dengan aq...heheheh....dan aq akan sentiasa sabar dan tabah menghadapi segala kemungkinan, suratan dan dugaan hidup berkeluarga. Fizikal kene sediakan tak? kene ehh....okeh, aq juga akan sediakan fizikal yang mantop! untuk segala pekerjaan dirumah. Takkan la nak suruh bini angkat bende-bende berat...kejam woo...aq nie baik hati, tak nak bini denn susah-susah..Peranan seorang suami ialah membantu isteri membuat semua kerja di rumah. Bantu membantu lah sesama. Itu akan lebih cool....:)

4) Dari segi agama, aq memang selalu bocor la bab sembahyang nie. Aq akui dan aq ada keinginan untuk berubah kejalan yang lebih baik. Selalu jaga solat dan selalu mengaji. Itu adalah wajib...dan insyaallah niat yang baik, Allah sentiasa kuatkan kita menuju ke arahnye. Dan....bila dah berumah tangga, adalah menjadi tanggungjawab aq untuk menegur, nasihat dan membimbing isteri supaya sama-sama membuat segala yang dituntut tersebut. Insyaallah.