Digital clock

Rabu, Jun 30, 2010

Bowling bersama sepupu...:)

Salam sejahtera,

Nak story nie, last week elan balik melaka selepas tournament bowling Leadcom dan berjaya membawa kekalahan mutlak.ehhehe...
Entah kenapa that day cam xboleh main jee. Nak kate xcukup latihan, dah penat berlatih tiap2 malam. Mungkin dah tu takdirnya. Apa-apa pun its still best and enjoy.
Kembali kepada topik asal elan tadi, elan pon balik lah ke melaka lepas tournament tuh. Elan balik melaka dengan imal and awek dia syiera. So kitorang jalan-jalan the whole day. Keesokannya elan tergerak hati nak ajak fatin (my sepupu) main bowling kat Malacca International bowling Centre (MIBC) iaitu pusat bowling terbesar di Melaka dan Malaysia. Hari tuh elan set nak jumpa dalam pukul 11 pagi, but semua kan ala-ala mat salleh. bangung pon pkul 12, macam mane nak maju...hehe...So we all jumpa dalam pukul 1 ptg dan start enjoy that game. Antara player yang main pada hari tersebut ialah elan,abby,mama,jiha,ijam,sarip,fatin,imal dan juga syiera. Pada masa tuh, elan pon try la buat balingan putaran. Pehhh....jadilah pulak...apa hal masa tournament satu pon tak jadi. Tensionn jerrr...boleh dikatakan semua balingan yg elan buat masa tuh semua menjadi. Ada masalah kowt aq nie...heheh

Pape pon mmg best activity berkeluarga nie. Insyaallah akan elan buat lagi pada masa akan datang. Mungkin dengan aktiviti lain yang lebih enjoy dan happening.

TQ


Tengok la gambar2 sikit nie yee



nie lagi



dan ini



yeahh ini juga

Sabtu, Jun 19, 2010

Jom Memasak bersama elan!!!


Hye kawan-kawan,

Siapa cakap lelaki tak power didapur. Haaa kali ni elan didapur okeh...bukan saje pandai bermain alat muzik dan menyelenggara komputer, tapi elan boleh juga memasak...cehhh,poyo je ayat.

Bytheway, hari ini 18 june 2010..elan dengan imal keluar ke pasar utk membeli bahan-bahan untuk membuat nasi lemak. Kami namakannya nasi lemak CNP.hehehe...

Haaa nie haaa gambar elan sedang memasak sambal nasi lemak...Cukup rase beb!!!

Rabu, Jun 02, 2010

Jom Baca Magazine yang aq tulis!!!

Sila dapatkannya sekarang!!!


Salam sejahtera kepada semua pelayar blog,

Jom dapatkan satu-satunya majalah kereta-kereta lama atau veteran yang ditulis oleh elan dan rakan-rakan yang lain. Harga tidak mahal pun, hanya RM6.50

Antara penulisan elan dalam majalah edisi 11 ini ialah

1) AE80 Hatchback

2) Toyota Starlet

Selamat membaca!!!

Salah satu lagu yang elan suka versatile dan good la


KEBAHAGIAAN DALAM PERPISAHAN

Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta pasti

Chorus:

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya, apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan..

Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti

(ulang chorus)

Kebahagiaan.. dalam perpisahan..

Selasa, Jun 01, 2010

Yang terakhir...:)


Ayah...Abah...Abi...dady...Papa...dan bapa...

Semua di atas adalah orang yang sama dlm hidup kita iaitu seorang ketua keluarga dan insan yang menghasilkan kita selepas ikatan perkahwinan dengan ibu kita. Jika dia tak ada, maka kita pun takkan ada dimuka bumi yang serba indah ini. Kasih sayang antara Ayah dan Ibu semestinya sangat berbeza. Selalunya, anak perempuan sangat rapat dengan ayahnya manakala anak lelaki pula akan rapat dengan si ibu. Tetapi, kedua-dua pasangan ini memberikan kasih dan sayang sama rata kepada semua anak-anaknya.

Kalau ditanya, "yang mane awak lebih sayang, ayah atau ibu?? pasti saya akan menjawab "mestilah saya sayang mama saya ni".

dan ditanya lagi

"Bagaimana dengan ayah awak??"

mungkin dulu saya akan jawab

"entahlah, abah balik seminggu sekali je...tak tahulah dia sayang saya atau tidak"

dan jawapan saya sekarang jika ditanya soalan yang sama

"Bagaimana dengan ayah awak??"

Pasti saya akan jawab

"alangkah baik kalau saya kenal dan rapat dengan abah dari dulu. Sebab abah memang sayangkan semua. Walaupun abah memiliki 4 isteri, pada masa yang sama abah mengajar saya hidup berdikari sendiri dan mampu berfikir sendiri. Abah banyak mengajar saya menjadi seseorang yang baik. Antaranya ialah:

1) Selalu lakukan sedekah dan jangan kedekut. Rezeki kita pasti akan ada jika kita tidak kedekut dan tamak.

2) Mengaku salah walau lambat atau cepat

3) Belajar dan kuasai bahasa inggeris sebab bahasa ni adalah bahasa antarabangsa dan sangat diperlukan sewaktu saya dialam pekerjaan.

Oleh kerana abah mempunyai empat isteri dan empat keluarga, sebagai anak. Pastinya saya berasa serba kekurangan kasih dan sayang dari seorang bapa sehinggalah saya habis alam persekolahan, barulah saya mula rapat dan selalu berinteraksi antara satu sama lain. Apa yang menyatukan kami adalah memiliki minat yang sama terhadap kelab bolasepak eropah iaitu Manchester United. Boleh dikatakan setiap perlawanan siaran langsung Manchester United akan kami tonton bersama.

Apa yang saya tidak mahu ulangi lagi:

1) Kahwin lebih dari satu- Saya tidak mahu anak-anak saya rasa sama seperti yang saya rasa dahulu

2) Tidak bergaul dengan kawan yang akan menikam diri sendiri ( malaun togei)

Apa yang saya mahukan dan kekalkan:

1) Menyokong kelab bolasepak Manchester United laa- Kerana kelab ini memberi dan mengimbau kenangan sewaktu bersama abah. Walaupun kejap.

2) Menyambung pelajaran ke peringkat lebih tinggi walaupun sudah berumah tangga nanti

3) Mempelajari dan menguasai bahasa antarabangsa iaitu Bahasa Inggeris

4) Tidak mudah lupa diri dan selalu bersedekah

5) Setia dan sayangi pasangan dan anak-anak dengan penuh kasih dan sayang

6) Mengakui kesalahan dan tepiskan sikap ego lelaki.persetan kau...ehhee

7) Sentiasa ingat pada yang maha Esa

Penatlah nak tulis...haha....tapi terlalu banyak idea.


Kalau korang nak baca lagi...tunggu la bila aq dah tak penat nanti, aq tulis okeh...