Digital clock

Selasa, April 13, 2010

Langkah yang baru


Episod 3

Sebelum elan memulakan kerja ditempat yang baru, elan mmg tak tau kat mane syarikat leadcom tu. So elan minta pertolongan dari kawan band elan,imal untuk tunjukkan jalan ke syarikat tersebut. Pada malam sebelum memulakan kerja, imal bawa elan bersiar-siar sekitar seksyen 33 shah alam. So elan serba sedikit dapat menghafal jalan yang akan elan lalui untuk ke LEADCOM. Selepas puas bersiar-siar, elan dan imal beredar dan mencari restoran untuk santapan malam. cehh,skema ayat...ahakss. Elan makan disebuah restoran berdekatan sahaja dari rumah imal. Tak mahu makan jauh,al maklum laa takut bangun lambat pada hari pertama bekerja. Selepas makan, kami pulang ke rumah "time to sleep!!". Pada keesokannya, elan bangun awal. Pukul 7 dah terbuka mata sebab too excited sebab permulaan hidup baru elan. Kerja yang elan idam-idamkan dan cari selama ini akhirnya menjadi milik elan. Elan melapor diri di HR Dept pada pagi itu. HR officer di syarikat ini adalah Lily Suria namanya. Dia yang uruskan elan tentang rules dan etiqa sebagai staff disana. Elan diterangkan tentang core business syarikat ini iaitu base on tender untuk Broadcasting,multimedia dan IT/ICT. So mase elan masuk memang banyak tender sedang berjalan. Elan sampai di satu sesi iaitu sesi kenal diri pada semua staff. Elan diperkenalkan oleh kak Lily kepada semua. Semua staff menyambut kedatangan elan dengan senyuman dan ucapan welcome to Leadcom. Wahh, happy lah pada hari kejadian. Finally elan dah ada kerjaya sendiri. Nasib baik elan ada juga pengalaman hampir setahun dalam bidang IT sebab sebelum ini kan elan bekerja sebagai technician IT customer support. Kalau tiada pengalaman, memang susah untuk dapatkan pekerjaan. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar.

Pasal si dia???

Tiada ulasan: